Mindennapok

2010.07.06. 20:09

 Ma végre először kompletten lefürödhettem, rossz bal láb included, isteni érzés volt. Kicsit balettoznom kell, hogy a csak max 60 fokban hajló és nem terhelhető bal lábammal be tudjak ülni a kádba, de nagyon szívesen megteszem, mostantól napjában többször is akár :) Nagy tanulság és tanítás nekem ez a 6+ hét, átértékelek sokmindent. Nagyon várok minden látogatót, ugyanakkor sokkal türelmesebb is vagyok. Hogy jövő hét végén tudsz csak jönni? Nem baj, az a lényeg, hogy jössz és örülni fogok neki. És ezt nem udvariasságból mondom. Emellett tervezgetek. Hogy pl. kb. 2 hét múlva be fogok egy nap menni az irodába pakolászni. Addigra csak hajlik már a térdem - bokám. Muszáj időponthoz köthető célokat kitűznöm magam elé mert ha arra gondolok, hogy még 24+ napig ide vagyok kötve, bizony eléggé deprimálódok (mint pl. tegnap). A tegnapi nap ilyen mérföldkő volt (a varratszedés!) ezért kellenek ilyen újabbak. Szuper lesz, ha minden nap gyógytornázhatok majd!

Holnap elkezdjük szervezni a házi gyógytornát, remélem, már a héten tud jönni a gyógytornász. Addig, amíg nem hajlik rendesen a bokám, nem tudok úgy mankózni, ahogy a Csaba doki mondta. Talpérintés egyenes derékkal most kivitelezhetetlen nekem, pucsítok mint valami rosszlány. És tökre zsibbad a bal lábfejem, bokám. Gondolom, küzd a lábam az idegen anyag befogadásával.

Ami még némi gondolkodást és tervezést igényel, az az étkezés. No nem azért, mert ne tudnék egyedül enni (szerencsére ez szuper jól megy) de az eddigi szokásaimon változtatni kellett a következők figyelembevételével: 1) bevinni minnél több kalciumot 2) mivel a heti minimum 3 sport a heti 0-ra redukálódott, illetve a napi séta mennyiségem sem éri el a 100 métert, a bevitt kalóriákat mennyiségben csökkenteni kell és minőségben átstruktúrálni. Mindezt úgy, hogy anyu főz rám, és bár nagyon jól főz és szívesen kipróbál új dolgokat, de mégsem egy diétás séf. Illetve van a büdzsé oldal is, nem várhatom el tőle, hogy iszonyat drága termékeket vásároljon kislányának napi szinten. Illetve, hogy ő tömegközlekedik és a legközelebbi nagybevásárlós hely az Árkád béli Interspar. 

Eddig az a rendszer, hogy hetente 1x valakivel elmegy vásárolni, és vesznek sok calciumos narancslét, tejet, kaukázusi kefirt és ilyen nehezebb árukat. Napi zöldséges meg kisközért van itt is. Ami meg a menüt illeti: reggelente müzlit eszem tejjel. Naponta 1x joghurtot és egyszer gyümölcsöt. Ebédre általában húst, halat salátával vagy zöldséggel, illetve főzeléket (nem rántva, enyhén habarva), imádom anyu spenótját. Találtunk a múlt heti Nők Lapjában egy tonhallal töltött cukkini receptet, azt megcsináljuk a héten. Minden ötletet szívesen fogadok, ami egészséges, erősít (a gyógyulásban) és nem hízlal! De nem szeretem a nyers paradicsomot és a nyers uborkát! Persze a főzés olyankor nehezebb, ha itt van Fanni, mert ő rettentően válogatós és neki ebédre szaftos husika kell rizzsel, vagy olivás hús (amiből kikotorja az olivát) vagy palacsinta kell. Esetleg virslileves (frankfurti leves anyu módra: kelkáposzta nélkül, rengeteg virslivel és kolbásszal). Úgyhogy szegény anyu 2 menüt főz, vagy én eszek Fanni kaját, kis adagban.

Ami nekem nagy kihívás, az az édesség elhagyása. Nagyon édesszájú vagyok, sajnos. Most az a megállapodásom anyuval, hogy kapok naponta 2 kocka étcsokit vagy 1 túrórudit. Pöttyöset persze. Talán ez így nem gáz. Eléggé tartok a hülye kánikulától, ami állítólag a hétvégén kezdődik, mert fagyifüggő vagyok. Lehet, kellene csinálnunk valami házi málna sorbet félét minimál édesítéssel? Vagy mit egyek, ami hűsít, frissít, de nem hízlal?

A bejegyzés trackback címe:

https://labtores.blog.hu/api/trackback/id/tr572134085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása